Webinar 'Wijs op weg naar brede participatie' - PAW

25-02-2022 94 keer bekeken

Begin

05-04-2022 om 15:00

Einde

05-04-2022 om 16:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Online

Om een brede(re) groep inwoners te laten participeren in de aardgasvrije opgave, kun je verschillende dingen doen. Maar wat is een wijze strategie, in jouw dorp, buurt of wijk? En hoe doen andere gemeenten dat eigenlijk? Antwoord op die vragen krijg je tijdens dit webinar.

Dit webinar wordt georganiseerd door het Kennis- en leerprogramma van Programma Aardgasvrije Wijken (KLP | PAW) samen met de Natuur en Milieufederaties en de European Climate Foundation. Deze organisaties zijn betrokken bij aardgasvrij en werken met gemeenten samen aan onder meer) particpatie.

Wijs op weg naar brede participatie

Betrokkenheid en actieve participatie van inwoners is onmisbaar bij de transitie naar aardgasvrije wijken. Als gemeente sta je voor de taak die participatie te organiseren. De koplopers en tegenstanders laten zich wel horen. Maar hoe ga je wijs op weg naar brede participatie: namelijk gericht en effectief?

Twee manieren om de middengroepen te bereiken

Tijdens het webinar bespreken worden twee manieren om de middengroepen te bereiken besproken: via de zogeheten koploperstrategie en via het aansluiten op bestaande sociale structuren in een wijk, buurt of dorp. We bespreken in welke situaties welke strategie de beste succeskans heeft. Ook horen we hoe één en ander in de praktijk uitpakt: de gemeente Enschede vertelt hoe zij met brede participatie aan de slag zijn voor de aardgasvrijvoorbereiding in de wijk Twekkelerveld. En natuurlijk horen we graag ook jouw ervaringen: je dilemma's, vragen en successen.

Meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen