Schrijf je eigen klimaatnarratief - Logeion CommLab Klimaat

16-09-2022 156 keer bekeken

Begin

31-10-2022 om 15:30

Einde

31-10-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

In vijf stappen naar je eigen klimaatverhaal

Wetenschappers waarschuwen al decennia voor de gevolgen van klimaatverandering, maar onze maatschappij lijkt maar weinig te verduurzamen. Het lijkt alsof we niet goed weten hoe we over klimaatverandering moeten communiceren met het grote publiek.

Een van de redenen hiervoor is, zo horen we steeds vaker, het gebrek aan een duidelijk en motiverend klimaatnarratief: een verhaal dat beschrijft wat de gevolgen van klimaatverandering zijn, hoe die te beperken en waarom, en wie daar een rol in spelen.

TNO heeft met een wetenschappelijke literatuurstudie onderzocht wat werkzame ingrediƫnten zijn van een overtuigend klimaatverhaal: een effectief klimaatnarratief, wat bijdraagt aan het bereiken van gedragsverandering (bijv. minder vlees consumptie) of acceptatie van klimaatbeleid (zoals een vleestaks). Ook is gekeken naar welke narratieven voorkomen in een aantal Nederlandse kranten.

Geerte Paradies (gedragsonderzoeker TNO-Energietransitie Studies) deelt de resultaten van deze studie. Je kunt daarna zelf aan de slag met je eigen klimaatnarratief aan de hand van de door TNO ontworpen handleiding.

Meer informatie en aanmelden

Cookie-instellingen