Netwerkbijeenkomst 15 juni: de werelden van klimaatcommunicatie

08-02-2023 668 keer bekeken

Begin

15-06-2023 om 13:30

Einde

15-06-2023 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Cultuurcentrum Tiliander – Oisterwijk

Ga met het LCNK mee op reis met een positieve impact op het klimaat. Deze netwerkbijeenkomst zijn we te gast bij gemeente Oisterwijk, regio Hart van Brabant. Samen met reisleider Richard Engelfriet volgen we een interactief programma over de vraagstukken die het LCNK-netwerk het meest bezighouden.

Tijdens de reis ontmoet je collega communicatieprofessionals en -specialisten op het gebied van biodiversiteit, bewonersparticipatie en gedragsverandering. We zien je graag op donderdagmiddag 15 juni in cultuurcentrum Tiliander, op loopafstand van NS-station Oisterwijk (bij Tilburg). Het programma duurt van 13.30 tot 17.00 uur. 

Het Landelijk Communicatie Netwerk Klimaat is er voor iedereen die vanuit (of samen met) de overheid communiceert over de klimaatopgave.

Programma

Hieronder vind je het programma van 15 juni.

De wereld van bestuurders en hun communicatieadviseurs

Onze gastheer en wethouder Eric Logister van Oisterwijk heeft een brede portefeuille: duurzaamheid, wonen, natuur, buitengebied, milieu en afval. Allemaal thema’s waar communicatie een belangrijke rol speelt. Hoe ziet de wethouder zijn eigen rol in klimaatcommunicatie? En wat heeft hij nodig van zijn communicatieadviseur en woordvoerder? 

De wereld van een boswachter met een missie 

Boswachter Frans Kapteijns neemt ons mee in zijn bijzondere wereld. Frans ziet de zichtbare resultaten van klimaatverandering elke dag en probeert de bewustwording hierover te vergroten. Dat doet hij in de natuur, in de stad, langs de snelweg en ook op social media. Wat wil hij meegeven aan een zaal vol communicatiespecialisten? 

De werelden van energiebesparing en klimaatadaptatie: los samen de klimaatcasus op

Bij veel organisaties zijn energie en klimaat gescheiden werelden. Andere medewerkers, andere geldstromen en een andere cultuur. Maar bij mensen thuis komen deze werelden samen: met energiecoaches, tuin- en klimaatcoaches en vele subsidieregelingen is er van alles mogelijk. Maar zouden deze werelden niet beter kunnen samenwerken? Laten we kansen liggen? Of hebben we het allemaal prima op orde? Maar met jouw team een advies en win een leerzame prijs.

De wereld van waarden en burgerberaden 

Wat je belangrijk vindt, je waarden, zijn heel bepalend voor je gedrag. Burgerberaden bieden een plek waar gelote burgers, overheid en werkgevers met elkaar in dialoog gaan over wat zij belangrijk vinden. Ze zijn er niet om elkaar te overtuigen maar om naar elkaar te luisteren en vervolgens samen een advies te maken dat alle perspectieven dient. Bas Koopman (energieparticipatie.nl), Niek Mouter (Participatieve Waarde Evaluatie) en Jonneke Stans (Inwonerraad Energie) gaan met het publiek in gesprek over het gebruik van waarden om tot zo goed mogelijke adviezen te komen.

Ondertussen in Den Haag

We sluiten de virtuele wereldreis af met een nieuwsflits uit Den Haag. Hoe gaat het met de rijksbrede campagne en het landelijke burgerberaad klimaat? Wat gebeurt er in de klimaatprogramma’s? En hoe kunnen rijk en regio (nog) beter samenwerken?

Reis jij op 15 juni mee naar Oisterwijk?

Meld je aan voor de netwerkbijenkomst
 

Cookie-instellingen