HIER opgewekt 2024: voor en over lokale energie-initiatieven

Evy Jansen 13-02-2024 60 keer bekeken

Begin

19-03-2024 om 10:00

Einde

19-03-2024 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Theater De Flint, Coninckstraat 60 3811 WK, Amersfoort

Wil je samen met dorps- of wijkgenoten je eigen energie opwekken? Of wil je samenwerken met zo'n lokaal energie-initiatief? Bezoek dan de 12e editie van HIER opgewekt. Op deze dag hoor je alles over collectief energie besparen, opwekken en duurzame warmte.

Voor wie is het?

In vrijwel elke gemeente zijn wel één of meerdere energiecoöperaties of bewonersinitiatieven actief. Zij houden zich samen bezig met energiebesparing en het verduurzamen van hun huizen. HIER opgewekt 2024 is voor iedereen die betrokken is bij lokale energie-initiatieven. Het is voor bezoekers en deelnemers van verschillende kennisniveaus. Denk hierbij aan:

  • bewonersgroepen;
  • energiecoöperaties;
  • ambtenaren;
  • energieprofessionals.

Wat kun je verwachten?

HIER opgewekt is het grootste landelijke evenement voor en over lokale energie-initiatieven. Je doet nieuwe kennis op over ontwikkelingen van energiecoöperaties. Je leert van voorbeelden uit de praktijk. En je legt contact met mogelijke samenwerkingspartners om samen op te trekken in een initiatief. 

Het programma

Het programma bestaat uit een gezamenlijke opening en 20 sessies over energie besparen in een coöperatie, duurzame warmte, en opwek van energie (uit zon en wind). Een greep uit de onderwerpen:

  • Energie besparen: hoe organiseer je acties met de buurt, hoe werk je goed samen met bedrijven en de gemeente, hoe betrek je moeilijk bereikbare doelgroepen?
  • Duurzame warmte: hoe krijg je als bewoners invloed bij warmtenetten, hoe pak je het op kleine schaal collectief aan, hoe zit het met warmtepompen?
  • Opwekken: waar zijn collectieve projecten nog mogelijk, hoe gaan we om met een vol stroomnet, hoe kunnen we energie slim opslaan?

Aanmelden

Bestel tickets voor dit evenement via de website van HIER Opgewekt.

Cookie-instellingen