Nationale Klimaatweken verplaatst naar 2021

02-10-2020 1795 keer bekeken

Den Haag, 2 oktober 2020 – Door de aangescherpte coronaregels is besloten de Nationale Klimaatweken te verplaatsen naar 2021. De Nationale Klimaatweken zouden op 12 oktober van start gaan.

Tijdens de Nationale Klimaatweken zouden onder aanvoering van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat diverse organisaties, bedrijven en burgers vier weken lang laten zien welke stappen zij zetten om de CO2-uitstoot verder terug te dringen om dichter bij de doelstellingen uit het Klimaatakkoord te komen. Door de aangescherpte coronaregels kunnen allerlei geplande activiteiten in het land niet doorgaan. Daarom is besloten de Nationale Klimaatweken te verplaatsen naar 2021.

Ook de geplande Cycling4Climate-fietstocht van klimaatgezant Marcel Beukeboom langs de denkbeeldige kustlijn van Nederland als de zeespiegel blijft doorstijgen, verschuift naar volgend jaar.

“Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vindt het belangrijk om zichtbaar en tastbaar te maken hoe iedereen – van overheidsorganisatie, bedrijf tot burger - stap voor stap de klimaattransitie mogelijk maakt,” zegt Sandor Gaastra, directeur-generaal klimaat en energie. “We vinden het jammer dat de Nationale Klimaatweken niet doorgaan. De aangescherpte coronamaatregelen lieten ons geen andere keuze. We willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor de Nationale Klimaatweken en hopen ook in 2021 op jullie te mogen rekenen!”

Klimaatdag van het Klimaatplatform gaat wel door De aangekondigde Klimaatdag van het Klimaatplatform onder leiding van Ed Nijpels vindt in afgeslankte vorm geheel digitaal plaats op 12 oktober 2020. Professionals kunnen deelnemen aan diverse webinars over uiteenlopende onderwerpen. Aanmelden voor de webinars kan op www.klimaatakkoord.nl.

Cookie-instellingen