Eerste PAW aan tafel over participatie terug te kijken

28-04-2021 463 keer bekeken

Op 8 april ontvingen we 217 deelnemers tijdens de eerste online PAW aan tafel ‘Participatie bij het aardgasvrij maken van de wijk, hoe pak je dat binnen je organisatie aan?’ Dit live webinar werd door de deelnemers gewaardeerd met een 8 en is vanaf nu terug te zien.

Gasten van PAW aan tafel

Bij PAW aan tafel schoven aan Anne-Marie Verheijen (programmamanager proeftuin Aardgasvrij Bospolder-Tussendijken van de gemeente Rotterdam), Mirjam Fokkema (projectleider en themacoördinator Bestuur en samenspel) en Jaap Drooglever (senior beleidsmedewerker Aardgasvrije Wijken Ministerie BZK).

Een gesprek over theorie en praktijk

Samen bespraken ze hoe je je participatietraject intern borgt, wie je interne samenwerkingspartners zijn en hoe je een PAW-proeftuin aansluit op het wijkgericht werken. Ook kwam de korte- en lange termijn perspectief in de uitvoering van de gebiedsaanpak ter sprake en drie sporen in de aanpak: financieel-technisch (hoe kom je tot een haalbaar en betaalbaar aanbod), sociaal-maatschappelijk (meekoppelkansen) en het ruimtelijke sporen (inpassing onder de grond).

Veel tips van de deelnemers

Bijna 70% van de kijkers reageerde via de chat of pollvragen. Alle tips, ervaringen en vraag en antwoorden, komen in een verslag die binnenkort op de site te vinden is. De volgende PAW aan tafel is op 27 mei en gaat over kosten en financiering. Om alvast in de agenda te zetten!

Bekijk het webinar terug

Cookie-instellingen