Meer dan 100 Klimaatburgemeesters al aangemeld voor Nationale Klimaatweek

01-10-2021 1227 keer bekeken

Op 28 oktober start de Nationale Klimaatweek. In die week laten we zien wat er in Nederland al gebeurt, maar ook wat er nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen. Nederland telt inmiddels 111 ‘Klimaatburgemeesters’. Maar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat zoekt nog er nog meer!

Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Nederlandse klimaatbeleid. Tijdens de Nationale Klimaatweek vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt om klimaatverandering tegen te gaan. Bedrijven en organisaties (Klimaatsupporters) en gemeenten zullen in de Klimaatweek van zich laten horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Wat is jouw klimaatverhaal?

Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. Het ministerie roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen en deze ervaring graag met anderen wilt delen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Ben jij die persoon? Of ken je iemand? Geef jezelf (of die persoon) dan op.

Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal. Niets doen is geen optie. Daarom zetten we met z’n allen klimaatbewuste stappen. Als iedereen wat doet voor het klimaat kunnen we samen de CO2-uitstoot in Nederland verlagen. We roepen burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Van scholen tot multinationals en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties.

Over de Nationale Klimaatweek

De Nationale Klimaatweek is onderdeel van ‘Iedereen Doet WAT’, de overheidscampagne over de klimaattransitie. Kijk voor meer informatie over Iedereen Doet WAT, wat een Klimaatburgemeester is, welke rol jij kan spelen tijdens de Nationale Klimaatweek en hoe jij je kunt aanmelden op www.iedereendoetwat.nl/nkw.  

Cookie-instellingen