Terugblik: bijeenkomst 10 mei CommLab Klimaat

24-05-2022 492 keer bekeken

Verandering van klimaat vraagt om verandering van gedrag. Een groeiend aantal communicatieprofessionals houdt zich bezig met de transitie naar een ‘toekomstproof’ Nederland. Binnen het CommLab Klimaat werken vakgenoten van overheden, kennisinstellingen en bedrijven tijdelijk samen.

Op 10 mei waren twintig deelnemers te gast bij One Planet in Den Haag, het nieuwe landelijke impactcenter voor een duurzame toekomst. Zij werkten daar aan drie ‘challenges’ die urgent zijn in de huidige praktijk van klimaatcommunicatie.

Challenge 1: Bewonersgesprek

Hoe vergroten we de ontvankelijkheid bij bewoners om te praten over verduurzaming van hun huis?

coördinator: Julia van Liemt 

Challenge 2: Burgerberaad

Wat zijn de lessen en ervaringen met burgerberaden en hoe kunnen we daar communicatief aan bijdragen?

coördinator: Bas Koopman

Challenge 3: Narratief

Het ‘nieuwe klimaatnarratief’ en de doorvertaling daarvan naar specifieke situaties en doelgroepen. Werken aan ‘Klimaatgeletterdheid.’
coördinator: Sarah Valkering 

Sluit je aan

Je kan je nog steeds aansluiten bij de drie groepen en jouw kennis en ervaring inbrengen. Neem dan contact op met de coördinator van de challenge.

Volgende (online)  bijeenkomst 

De volgende plenaire bijeenkomst is op woensdag 29 juni van 16:00 - 17:00 uur. Deze bijeenkomst is online. De zoomlink volgt in de week voorafgaand aan de bijeenkomst. Meld je aan bij Dominique van Dam.

Werkconferentie bij Naturalis - SAVE THE DATE

Op dinsdagmiddag 22 november wordt er bij Naturalis in Leiden een werkconferentie georganiseerd met de verschillende challenges, waarbij ook niet-deelnemers welkom zijn. Ook Reint-Jan Renes is die middag aanwezig. Zijn publicatie ‘De klimaatspagaat: over de psychologie van duurzaam gedrag’ is één van de inspiratiebronnen van het CommLab.

Meer informatie

Het CommLab Klimaat is een initiatief van beroepsorganisatie Logeion en duurt tot eind 2022. Het LCNK neemt deel aan het CommLab en deelt de resultaten en inzichten binnen het netwerk.

Meer informatie over het CommLab Klimaat

 

Cookie-instellingen