Nationale Klimaatweek 2022: Klimaatburgemeesters en -supporters gezocht!

28-06-2022 598 keer bekeken

Ook dit jaar zijn we voor de Nationale Klimaatweek 2022 op zoek naar Klimaatburgemeesters en Klimaatsupporters. In deze week vragen we aandacht voor klimaatverandering. Daarnaast geven we duurzame en klimaatbewuste initiatieven een podium.

De Nationale Klimaatweek 2022 wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. Deze vindt plaats van 31 oktober tot en met 6 november.

Nederland heeft grote klimaatambities

In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en dat perspectief kunnen bereiken. Daarom organiseert het ministerie van EZK de Nationale Klimaatweek. Gedurende deze week vestigt het ministerie op allerlei manier aandacht op duurzame, klimaatbewuste initiatieven die in de samenleving worden ontplooid.

Klimaatburgemeesters

Het ministerie zoekt ook dit jaar in alle gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Dat is iemand die zich in zijn of haar gemeente, wijk, of buurt inzet om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een groot initiatief zijn, maar ook iets kleins. Iemand die bijvoorbeeld op een originele manier met de buurt veel energie bespaart of juist klimaatbewuster consumeert. Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal binnen het eigen netwerk, in lokale media en/of organiseert een actie of evenement tijdens de Nationale Klimaatweek. Vorig jaar zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Afgelopen jaar zijn verschillende Klimaatburgemeesters ook in gesprek gegaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen. Lijkt jou dit wat en ben jij de Klimaatburgemeester die wij zoeken? Of ken je iemand?

Meld je aan als Klimaatburgemeester

Klimaatsupporters

Ook bedrijven, stichtingen, mede-overheden (zoals gemeenten) en andere organisaties die hun beste beentje voor zetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren aan de Nationale Klimaatweek. Loopt jouw bedrijf, stichting of organisatie voorop met verduurzaming of energiebesparing en ben je bereid om jouw duurzame initiatieven te delen en/of een actie of evenement te organiseren tijdens de Nationale Klimaatweek? 

Meld je aan als Klimaatsupporter

Meer informatie

Meer informatie over de Nationale Klimaatweek of stuur een e-mail naar klimaatweek@minezk.nl.

Cookie-instellingen