Kijk terug: webinar Wegwijs in klimaatcommunicatie

04-11-2022 905 keer bekeken

Tijdens het webinar gingen we in gesprek met Esmé Paagman van het Regionaal Energieloket, Bas Koopman van het Nationaal Programma Energiestrategie en Truus Harkes van Pure Energie.

Kijk de webinar wegwijs in klimaatcommunicatie

Communiceren met bewoners, nieuw in de wereld van klimaatcommunicatie en het labyrinth

De onderwerpen communiceren met bewoners, trends in de warmtetransitie en participatie en acceptatie bij energieprojecten kwamen onder andere aan bod. Ook liepen we door het labyrinth van klimaatcommunicatie: welke thema’s en type organisaties spelen een rol? En welke campagnes zijn er allemaal? In de rubriek ‘nieuw in klimaatcommunicatie’ stelden Mariette Pasman, Lucy Arntz, Marjan de Kock en Jaap Lageman zich voor aan het netwerk. 

Wil je het labyrinth nog eens terugkijken? Je kan via het Miro-bord jouw vragen of aanvullingen toevoegen.  

Inwonersprofielen

Met Bas Koopman gingen we in gesprek over gedragspsychologie en inwonersprofielen. We sloten af met de vraag: welk profiel pas het beste bij jou? De meeste deelnemers beschouwen zichzelf als ‘de idealistische voortrekker’ en ‘volgende sociale’.

Wil je hier ook gebruik van maken? Bekijk de inwonersprofielen.

Kijktips

Volgende bijeenkomst op 9 februari

Op 22 november is de studiedag Klimaatcommunicatie in de praktijk door CommLab Logeion en het LCNK. Helaas is deze sessie al vol. Op 9 februari komen dezelfde thema's opnieuw aan bod in Arnhem. Zet deze middag snel in je agenda en volg onze nieuwsbrief en LinkedIN voor updates en aanmelden.

Cookie-instellingen