Nieuwe toolkit: campagne Van Hoe naar Zo

27-11-2023 570 keer bekeken

Noord-Holland wil voorbeeld zijn voor de rest van Nederland in de energietransitie. Van duurzame azijnfabriek en energieleverende geluidschermen tot een schooldakrevolutie: lokale voorbeelden inspireren. In de toolkit vind je het campagnemateriaal van de campagne Van Hoe Naar Zo.

Toolkit campange Van Hoe naar Zo

In deze toolkit vind je het campagnemateriaal van de campagne Van Hoe Naar Zo, van de Noord-Hollandse Energieregio. De campagne is gemaakt vóór en met veel mensen die oplossingen zoeken én vinden om de energietransitie te versnellen. De campange is onderdeel van de landelijke campagne Zet ook de knop om. In de toolkit vind je beelden, teksten en video's van verschillende voorbeelden. Ook kun je de posters en de hoofdvideo downloaden. Gebruik de bestanden voor inspiratie en voor het ondersteunen van de campagne. 

Download de toolkit

Inspirerende voorbeelden 

Wat er moet gebeuren om Noord-Holland energieneutraal te krijgen is duidelijk: massaal overstappen op schone energie. Maar hoe dan? Dat is dé grote vraag. En die vraag bestaat uit wel duizend andere vragen zoals: Hoe bepalen we eigenlijk waar we windmolens gaan plaatsen en hoe ga ik de verduurzaming van mijn huis betalen? Niet één oplossing voor alles, wel heel veel antwoorden en mogelijkheden. Op het platform www.vanhoenaarzo.nl vind je inspirerende voorbeelden die antwoord geven op al die vragen.

Voorbeelden als: de duurzame azijnfabriek in Heerhugowaard, de energieleverende geluidschermen in Alkmaar en de schooldakrevolutie in Amsterdam. Naast veel ‘Hoe?’ is er gelukkig ook heel veel ‘Zo’. Inwoners, energiecoöperaties, ondernemers en gemeenten geven overal in Noord-Holland het goede voorbeeld en maken de omslag naar schone energie.

Onderdeel van de campagne Zet ook de knop om
De campagne ‘Van Hoe naar Zo’ is opgenomen in de klimaatcampagne ‘Zet ook de knop om’ van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De overheid wil met ‘Zet ook de knop om’ mensen thuis, bedrijven en andere organisaties bewust maken van de stappen die nodig zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan. 
Cookie-instellingen