Energiekrant geeft tips en informatie over de overstap naar duurzame energie in de regio

08-12-2023 859 keer bekeken

Ondernemers, verenigingen en inwoners uit de regio Drechtsteden vertellen verhalen over verduurzamen. De krant is een initiatief van Smart Delta Drechtsteden in samenwerking met organisaties die samen werken aan de energietransitie in de regio Drechtsteden.

Ondernemers, verenigingen en inwoners delen ervaringen

Ze vertellen hoe zij verduurzaamd hebben. Zij geven ook tips om energie te besparen in huis of het bedrijf. Jacqueline van Dongen is blij met de Energiekrant. “In de krant lees je inspirerende verhalen. Deze verhalen en het werk om deze krant te maken, laten zien dat we het samen doen. Inwoners, gemeenten en partners werken samen aan een energieneutraal 2050. De Energiekrant is het bewijs van deze samenwerking. Inwoners hebben echt iets aan alle praktische tips.”

Handige en praktische tips

De Dordtse Sylvia Muller (31) en haar zoontje Jayden (3) kregen de eerste Energiekrant van wethouder en portefeuillehouder energietransitie Jacqueline van Dongen. Sylvia is blij met de handige tips. “Het leven is duur op het moment. De tips helpen om energie én geld te besparen.” Sylvia heeft al wat aanpassingen in huis gedaan. De rolluiken voor de ramen houden warmte binnen in de winter. Ze wast op de eco-stand. In huis heeft ze LED-lampen. De lampen blijven niet onnodig branden. “We leren Jayden om het licht uit te doen als hij een kamer verlaat.” 

Er zijn nog een paar tips uit de Energiekrant die Sylvia wil proberen. “Bijvoorbeeld het ontdooien van koelkast of vriezer. Dat deed ik nooit, maar het kan helpen om energie te besparen. Misschien zijn zonnepanelen een duurzame oplossing. Daar ga ik eens naar kijken.” Sylvia is lerares op een school. Ze merkt dat jongeren niet echt bezig zijn met duurzaamheid. “Ze vinden het onderwerp minder interessant”, zegt ze. Ik hoop dat de krant hen bewuster maakt.” Energie besparen is van belang. Je draagt bij aan een duurzame wereld. Het gaat toch om de toekomst. Van mijn kinderen, maar ook van hun kinderen later.”

Ook online

Iedere Energiekrant bevat, naast de regionale verhalen en informatie, lokale informatie. Alle kranten van de zeven Drechtstedengemeente zijn online te bekijken en te downloaden op. Op deze website zijn ook de losse verhalen uit de krant te lezen.

Drechtsteden gaan voor nieuwe energie

In de regio Drechtsteden wordt vanuit de Regionale Energie Strategie (RES) gewerkt aan de overstap naar duurzame energie. Het einddoel is een energieneutrale regio in 2050. In de zomer van dit jaar is de eerste voorgangsrapportage gepresenteerd, met de resultaten tot nu toe en de belangrijkste uitdagingen voor de komende jaren. Op de website www.drechtstedenenergie.nl staat de meest actuele informatie. 

Cookie-instellingen