Lokale warmtetransitie: het narratief

02-02-2024 637 keer bekeken

Om de lokale warmtetransitie uit te kunnen voeren, hebben gemeenten behoefte aan een gezamenlijk verhaal. Het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW) presenteert daarom ‘Lokale warmtetransitie: het narratief’.

In dit narratief lees je wat we verstaan onder de lokale warmtetransitie, waarom dit van belang is en wat ervoor nodig is om gebouwen aardgasvrij te maken. Het verhaal biedt ook handelingsperspectief, geeft richting en benadrukt wat essentieel is voor de lokale warmtetransitie.

Ontdek nu ‘Lokale warmtetransitie: het narratief’

Narratief als rode draad

Je kan dit narratief zien als rode draad waarmee een gemeenschappelijke basis wordt neergelegd. Het is een verhaal, maar geen op zichzelf staande communicatie-uiting. Je kunt het narratief en de teksten wel gebruiken voor jouw eigen communicatiedoeleinden.

Stroomschema

Om gemeenten te ondersteunen in hun communicatie, is het stroomschema ‘TVW techniek en communicatie’ toegevoegd aan het narratief. Dit schema helpt gemeenten om betrokken partijen per buurt, wijk en dorpskern te informeren over hun plannen uit de transitievisie warmte (TVW). Bewoners en andere partijen krijgen hierdoor helderheid en handelingsperspectief.

Je kunt het stroomschema in de brochure vinden als bijlage. Ook kun je het stroomschema los downloaden.

Downloads

Cookie-instellingen