Buurkracht onderzoekt samenwerking tussen gemeente en actieve bewoners

16-02-2024 375 keer bekeken

Vorig jaar reikte Buurkracht voor het eerst de nationale buurkracht monitor uit: het rapport laat zien hoe de samenwerking tussen gemeenten en actieve bewoners wordt beoordeeld. De uitvraag voor de nationale buurkracht monitor 2024 is gestart. Help jij mee? Vul de monitor in.

Resultaten onderzoek 2023

Uit het onderzoek van 2023 bleek dat gemeenten en actieve bewoners elkaar hard nodig hebben om de energietransitie te doen slagen. Ook kwam eruit dat er nog veel te winnen valt in de mate van samenwerken.

Nieuwsgierig?

Download het rapport: de nationale buurkracht monitor 2023

Vul de nationale buurkracht monitor 2024 in

De nationale buurkracht monitor 2024 is gestart. Met welk cijfer wordt de samenwerking dit jaar beoordeeld? Hebben bestuurders en bewoners elkaar beter gevonden het afgelopen jaar? Of worden er vooral punten van verbetering opgehaald?

Doe je graag mee aan dit onderzoek en ben je benieuwd hoe jij zelf scoort op de treden van participatie? Vul de vragenlijst in. Jouw resultaten worden meegenomen in het grotere geheel. Ook krijg je direct een persoonlijk rapport met inizcht in jouw samenwerking en hoe je deze kan verbeteren. De inzichten op landelijk niveau maakt buurkracht bekend met het onderzoeksrapport 'de nationale buurkracht monitor'. 

De monitor invullen als beleidsmaker

Werk jij samen met actieve bewoners? Vraag ze dan ook om mee te doen.

De monitor invullen als actieve bewoner

Uitkomsten buurkracht monitor 2024

Op 11 april vindt het evenement 'Samen sterk met buurkracht - hoe komen buurtinitatieven en overheid to elkaar?' plaats. Tijdens het evenement worden de resultaten gepresenteerd en ga je hierover in gesprek.  Benieuwd hoe dit vorig jaar ging? Bekijk de terugblik

Ben jij er ook bij?

Meld je aan

Cookie-instellingen