Nieuwe basisboodschap netcongestie met focus op laagspanning

01-05-2024 438 keer bekeken

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontwikkelde een nieuwe basisboodschap over netcongestie. Deze tekst kun je gebruiken als ondersteuning van het verhaal over netcongestie. Hoe je dat doet lees je in de korte handleiding.

Een basisboodschap om te helpen bij communicatie over netcongestie

Netcongestie is een relevant onderwerp waar veel over wordt gesproken. Met deze basisboodschap wil het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gemeenten en andere partijen helpen bij hun communicatie over netcongestie. Je kunt er passages uit gebruiken of de boodschap helemaal overnemen. De boodschap die is gemaakt is getoetst in focusgroepen. De tekst is tot stand gekomen met input van allerlei partijen die betrokken zijn bij de actieagenda laagspanning van het Landelijk Actieprogramma Netcongestie.

Basisboodschap 
Het stroomnet in Nederland is vol. Dat komt doordat de overgang naar duurzame elektriciteit de afgelopen jaren steeds sneller is gegaan. Ook zijn we steeds meer op hetzelfde moment stroom gaan gebruiken. Er wordt hard gewerkt om het stroomnet te vergroten, maar dat is een enorme klus en duurt jaren. We moeten daarom ook allemaal - industrie, bedrijven en huishoudens - slimmer met elektriciteit omgaan.


Verder vind je basis antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe werkt het stroomnet eigenlijk?
  • Wat is het probleem?
  • Wat merk je van het volle stroomnet in de woonwijk?
  • Hoe lossen we het probleem op?
  • Wat kun je nu al zelf doen?
  • welke rol spelen zonnepanelen bij het volle stroomnet en de oplossing?

Bekijk de basisboodschap en handleiding

Meer informatie

Meer informatie lees je ook in:

 

Cookie-instellingen