De Klimaatjes: Een nieuwe jeugdvoorstelling over het klimaat!

993 keer bekeken 0 reacties

Het Eindhovense Create Studios heeft een reeks nieuwe theatervoorstellingen ontwikkeld waarin kinderen bewust worden gemaakt van hun omgang met het milieu en het klimaat.

De voorstellingen zijn gebaseerd op de succesvolle prentenboekenreeks ‘De Klimaatjes’, waarin Mol, Muis, Duif, Egel, Uil, Vos en Kikker op eigen wijze laten zien hoe je je leefomgeving positief kunt beïnvloeden. Je kunt volgens de makers nooit vroeg genoeg beginnen met de bewustwording bij kinderen en de kracht daarvan. “We zijn aan de slag gegaan om de avonturen van de Klimaatjes te verwerken tot vrolijke, interactieve en educatieve voorstellingen voor scholen en theaters. De voorstellingen richten zich vooral op kinderen t/m 8 jaar, maar uiteraard is iedereen welkom.” Create Studios heeft voor deze voorstelling inmiddels de steun van Kunstloc ontvangen. Kunstloc zet zich in om zoveel mogelijk Brabanders kennis te laten maken met kunst en cultuur. Het inspireren en betrekken van mensen bij belangrijke maatschappelijke thema’s is bij uitstek een rol voor de kunst en cultuursector. “Er wordt nu hard gewerkt aan het neerzetten van een hoogwaardige voorstelling. Dat betekent; schrijven, componeren, repeteren en een decor ontwikkelen. En natuurlijk 7 fantastische theaterpoppen maken!” 

 De eerste voorstellingen staan inmiddels al gepland. De première zal op 4 september 2021 zijn in Pand-P in Eindhoven. Ook op 5 september zijn er daar voorstellingen.

De crowdfunding op voordekunst.nl is inmiddels gestart. Daar kun je ook aan de kaartjes voor 4 en 5 september komen. 
 Om meer informatie over de klimaatjes te vinden, kaarten te kopen of de andere tegenprestaties te zien, klik op deze link: De Klimaatjes.

0  reacties

Cookie-instellingen